Obiady abonamentowe – PAŹDZIERNIK
Cena zestawu 17.00 zł
Zupa – 5.00 zł
II danie – 15.00 zł
Piątek 1.10
Zupa pomidorowa
Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Poniedziałek 4.10
Zupa kapuśniak
Kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej
Wtorek 5.10
Rosół z makaronem
Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria
Środa 6.10
Zupa pieczarkowa
Roladka drobiowa nadziewana ogórkiem kiszonym, ziemniaki, surówka z białej kapusty
Czwartek 7.10
Krem z dyni
Pieczeń z szynki, kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kiszonego
Piątek 8.10
Żurek Śląski
Makaron penne w sosie śmietanowym z pieczarkami
Poniedziałek 11.10
Zupa pomidorowa
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty
Wtorek 12.10
Zupa jarzynowa
Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty
Środa 13.10
Zupa krupnik
Spaghetti Bolognese
Czwartek 14.10
Zupa szczawiowa z jajkiem
Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej
Piątek 15.10
Barszcz ukraiński
Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Poniedziałek 18.10
Zupa ogórkowa
Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce, ziemniaki, surówka z marchewki
Wtorek 19.10
Rosół z makaronem
Pierś soute w sosie śmietanowym z włoszczyzną, ryż, surówka z kapusty pekińskiej
Środa 20.10
Zupa pieczarkowa
Roladka schabowa nadziewana szynka, serem i musztarda francuska, ziemniaki, surówka colesław
Czwartek 21.10
Zupa cebulowa
Pieczeń z karczku, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana
Piątek 22.10
Grochówka
Łazanki z kapustą i pieczarkami
Poniedziałek 25.10
Zupa krupnik
Kotlet schabowy po parysku, ziemniaki, surówka z białej kapusty
Wtorek 26.10
Zupa koperkowa z ryżem
Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym, ziemniaki, marchewka z groszkiem
Środa 27.10
Zupa kapuśniak
Pyzy z mięsem
Czwartek 28.10
Krem z dyni
Bitki schabowe w sosie, ziemniaki, kapusta biała gotowana
Piątek 29.10
Zupa pomidorowa
Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty